I have given a lot of thought to this point. In the end though I don’t think there’s a contradiction. The Clinton campaign did a very good job painting Bernie as indifferent to African Americans and Bernie failed to demonstrate as much empathy for the specific challenges that they face. I think many white establishment liberals also felt, they certainly insisted, that Bernie didn’t care about black people.

]]>Perhaps both observations are correct. I suspect what many blacks feel is that while their primary unmet needs are economic, nothing will change because the political system is specifically rigged against them in ways they feel powerless to change. The recent resurgence of voter suppression just scratches the surface of the problems blacks face.

BTW, poor white voters also fail to exercise their full potential political power. A large percentage gets tricked into supporting divisive politics that actually work against them. Hopefully, at some point, both of the above groups will discover a rising Progressive tide would float all boats higher.

]]>P.S. Happy that you’re posting again, Hal. Your perspective is much-needed.

]]>I stated the initial income as $15000 should have been $30000.

Wayne

]]>The problem states that your income starts at $15000 which is your annual salary. For a 40 hour week for 52 weeks that breaks down to $14.423076 per hour. Let’s simply & say $14.42 per hour. (Keep in mind our figures will be approx. unless we use all the decimals)

If you get a #300 raise whether it’s monthly, bi-annually, yearly or even every 3 months, the increase is to be figured into your hourly rate by $300 divided by 2080 hours which comes out to $0.144232307. Let’s round it of to $0.14 additional per hour which makes it $14.56 per hour after the first raise.

Now for the first year you make $14.42 for 6 months & $14.56 for the other 6 months. That’s $14.42 times 1040 + $14.56 times 1040 = $14996.80 + $15142.40 = $30139.20 The other way is just $30000. The first method wins the 1st year.

Now for the 2nd year the increase at the beginning of the year and mid year is a plus $0.14 so the formula is $14.70 times 1040 + $14.84 times 1040 = $15288 + $15433.60 = $30721.60. The other way is $1000 divided by 2080 = approx $.48. So $14.42 + $0.48 = $14.90 times 2080 = $30992 which is over $270 more than the 1st way.

The $300 is a raise to be figured into your annual salary. If you figure it out the way Marilyn does that’s like getting a $600 increase in your pay twice per year which is why that way shows an increase annually of $1200. That’s not what a $300 raise is. Doing the above hourly method proves it.

Wayne

]]>